გაიცანით სოციალურ ქსელში პოპულარული პედაგოგი თემუკა ჯიბლაძე, რომელსაც სწავლების განსხვავებული მეთოდები აქვს

თემუკა ჯიბლაძე საერთაშორისო ქართული სკოლის სპორტის მასწავლებელია. მისი მოსწავლეებთან ერთად გადაღებული სახალისო ვიდეოები სოციალურ ქსელში ძალიან პოპულარულია. თემუკა ჯიბლაძის თქმით, ის სკოლაში უკვე ოთხი წელია მუშაობს, მოსწავლეებთან განსხვავებულ მიდგომებს იყენებს და საკუთარ საქმეზე უზომოდ არის შეყვარებული:

„პროფესიით ხელოვნებათმცოდნე ვარ. ოთხი წლის წინ დავიწყე მუშაობა. ერთი წელი ვესწრებოდი სხვადასხვა მასწავლებელს. შესვენებებზე ბავშვებს 5-5 წუთით რომ ვხედავდი, ჩემი აღმოჩენა და მისია იყო, რომ მათთვის შემექმნა განწყობა. ასე ვიპოვე ჩემი თავი. თან მყავს სადამრიგებლო კლასი სამი წელია. ახლა მეცხრე კლასში არიან. უკვე 15 წლისები არიან, აქეთ მემეგობრებიან, სერიალს მირჩევენ, ფილმებს, მუსიკას. მთავარი სკოლამ რაც მომცა არის ის, რომ აღმოვაჩინე ჩემი მიზანი: ბავშვებს შევუქმნა განწყობა.“

„ექვსი ბიჭის ბიძა ვარ. ყველაზე ძალიან რაც მაბედნიერებს, ეს არის ბავშვები და ძაღლები. ოთხი წელია, რაც ვმუშაობ და არცერთი შემთხვევა, არცერთი დღე არ მახსოვს, რომ სკოლაში მივედი და ცუდ ხასიათზე ვყოფილიყავი. ასეთი სამსახური მაქვს, რომ დილით რომ ვიღვიძებ, ერთი სული მაქვს, წავიდე,“- აღნიშნულ საკითხზე თემუკა ჯიბლაძემ მოსწავლეებთან ერთად ტელეკომპანია „რუსთავი 2“-ის გადაცემაში „სხვა შუადღე“ ისაუბრა.

წყარო: ​„სხვა შუადღე“

შეიძლება დაინტერესდეთ

შევიძინოთ თუ არა თევზი ზაფხულში? - შეფ-მზარეულ ნუცა ბაიაძის რეკომენდაციები

შეფ-მზარეულმა ნუცა ბაიაძემ თევზის შეძენისას აუცილებლად გასათვალისწინებელ წესებზე ისაუბრა:

„როდესაც თევზები იწყებენ ქვირითობას, ეს არის დაახლოებით 4 თვე: მაისი, ივნისი, ივლისი, აგვისტო. არსებობს მოსაზრება, რომ ვაცადოთ თევზებს ეს პერიოდი და შემდეგ შევიძინოთ, მაგრამ ეს მითია და არ არის დამტკიცებული კვლევებით.

თევზის შერჩევის რამოდენიმე კრიტერიუმი არსებობს: პირველი კრიტერიუმი არის სუნი, თევზს უნდა ჰქონდეს ნეიტრალური და სასიამოვნო ზღვის სუნი. ცოტა უსიამოვნო არომატი პირველი ნიშანია იმისა, რომ თევზი გაფუჭებას იწყებს. როდესაც თევზს ზედაპირზე მსუბუქად დავაწვებით, ის საწყის ფორმას ისევ უნდა დაუბრუნდეს. თუ მთლიან თევზს ვყიდულობთ, თვალები არ უნდა ჰქონდეს დაბინდული. ეს აუცილებელია. ეს იმის ნიშანია, რომ თევზი დაავადებული და გაფუჭებულია. თუ ფილეს ვყიდულობთ, ეს ნაჭერი უნდა იყოს განცალკევებით, მშრალ, ცივ ადგილას. სასურველია მოთავსებული იყოს ყინულიან ზედაპირზე.

შეიცვალა წესები და დამოკიდებულება გაყინული თევზის მიმართ. ადრე ყველას ეგონა, რომ გაფუჭების ზღვარზე მისულ თევზს ყინავდნენ. ეს მიდგომები შეიცვალა. ახლა არსებობს თევზის დაჭერიდან მალე საკმაოდ ღრმა და სწრაფი გაყინვა. თევზს როგორც კი დაიჭერენ, მაღალი ტექნოლოგიების დახმარებით ღრმა ყინვით გაყინავენ. მომზადებისას ის თითქმის ახალი თევზის იდენტურია. შეფუთვაზეც აქვს შესაბამისი წარწერა, როდესაც ახალდაჭერილი თევზი არის გაყინული,“- მოცემულ საკითხზე ნუცა ბაიაძემ ტელეკომპანია „რუსთავი 2“-ის გადაცემაში „სხვა შუადღე“ ისაუბრა.

წყარო:​ „სხვა შუადღე“ 

წაიკითხეთ სრულად