Baby Bag

როგორ გავარჩიოთ ერთმანეთისგან ნატურალური და ფალსიფიცირებული თაფლი ხალხური მეთოდების გამოყენებით? - სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი მარიამ ჩაჩუა

როგორ გავარჩიოთ ერთმანეთისგან ნატურალური და ფალსიფიცირებული თაფლი ხალხური მეთოდების გამოყენებით? - სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი მარიამ ჩაჩუა

სურსათის უვნებლობის სპეციალისტმა მარიამ ჩაჩუამ ნატურალური და ფალსიფიცირებული თაფლის გარჩევის ხალხური მეთოდების შესახებ ისაუბრა:

„თაფლი ჩემი უსაყვარლესი პროდუქტია და ​სამყაროს ჩვენთვის ამაზე სასარგებლო არაფერი უჩუქებია. თაფლის ფალსიფიკაცია ხშირად ხდება. ეს ხალხური მეთოდებია, მე არ მომიგონია, თუ როგორ ასხვავებენ ნატურალურ და ფალსიფიცირებულ თაფლს.“

მარიამ ჩაჩუას თქმით, მნიშვნელოვანია, თუ როგორი ფერი აქვს თაფლს:

„პირველ რიგში, ეს არის ფერი. უნდა ვიცოდეთ, რომ როგორც კი აცივდება, ჩაშაქრება იწყება ხოლმე თაფლის, ამიტომ შესაძლოა, რომ ის დაბურული იყოს. ეს არ არის პრობლემა, პირიქით. ზამთარში თუ ძალიან გამჭვირვალე თაფლს შემოგთავაზებენ, შეიძლება დაფიქრება, რატომ არის ის ძალიან გამჭვირვალე. ფალსიფიცირებულ თაფლს თუ დავაკვირდებით, ამღვრეულია ხოლმე, შეიძლება ნარჩენებიც კი ვნახოთ. ნატურალური თაფლი არ უნდა იყოს ამღვრეული და ნარჩენებს არ უნდა ვხედავდეთ შიგნით.“

„ნატურალური თაფლის ჩამოსხმისას ძაფი არ წყდება. თაფლის წვეთი რომ ავიღოთ და მაჯაზე მოვითავსოთ, მან არ უნდა დაკარგოს ფორმა. ის უნდა დარჩეს წვეთად, მჭიდროდ და არ უნდა გაიშალოს. თაფლს არ უნდა ჰქონდეს სხვა არომატი. თაფლი აუცილებლად ისეთი ტკბილი უნდა იყოს, რომ ცოტა ყელსაც გვწვავდეს. თუ შაქრიანი წყლის გემოს ვიგრძნობთ, „არაუშავს“ - არ ვთქვათ, იმიტომ, რომ ეს ფალსიფიცირებული თაფლია,“ - აღნიშნულ საკითხზე მარიამ ჩაჩუამ ტელეკომპანია „რუსთავი 2“-ის გადაცემაში „დილა მშვიდობისა საქართველო“ ისაუბრა.

წყარო: ​„დილა მშვიდობისა საქართველო“

არ დაგავიწყდეთ !!!

Momsedu.ge-მ თქვენთვის, ქალებისთვის შექმნა ახალი სივრცე, სადაც ყველაზე მცოდნე დედები იყრიან თავს. ჯგუფის დასახელებაც სწორედ ასეა - „მცოდნე დედების ჯგუფი“, რომლის საშუალებით დედები ერთმანეთს საკუთარ გამოცდილებას გაუზიარებენ. (ჯგუფში გასაწევრიანებლად ნახეთ ბმული - „მცოდნე დედების ჯგუფი“)

„თაფლს და დარიჩინს სისხლის გამათხიერებელი თვისებები აქვს,“- თერაპევტ-დიეტოლოგი ასმათ კევლი...
​თერაპევტ-დიეტოლოგმა ასმათ კევლიშვილმა კომშის სასარგებლო თვისებებზე ისაუბრა და აღნიშნა, რომ მისი კურკების ნახარში ბრონქიტის დროს ძალიან სასარგებლოა: „განვიხილოთ თქვენთვის კარგად ნაცნობი კომში. როდესაც...

შეიძლება დაინტერესდეთ

„სიყვარულის ენა არის ისეთი სითბო, რომელიც აგრესიას აჩერებს, რომელიც მთებს გადადგამს,“ - ფსიქოლოგი მარინა კაჭარავა

„სიყვარულის ენა არის ისეთი სითბო, რომელიც აგრესიას აჩერებს, რომელიც მთებს გადადგამს,“ - ფსიქოლოგი მარინა კაჭარავა

ფსიქოლოგმა მარინა კაჭარავამ სიყვარულის ენის შესახებ ისაუბრა და აღნიშნა, რომ სიყვარულის სხვადასხვა ტიპი არსებობს:

„სიყვარული მართლაც არის ურთულესი თემა. რაც ადამიანი არსებობს, არსებობს სიყვარული. ​არის სიყვარულის ტიპები, რომელიც შეიძლება ფსიქიკურ აშლილობას მიუახლოვდეს და ადამიანს მკურნალობაც დასჭირდეს. როდესაც ადამიანის ღირებულებათა სისტემაში ყველაზე მაღლა დგას ადამიანი, ის მას აუცილებლად მოიყოლებს. არ აქვს მნიშვნელობა შვილი იქნება, თუ დედა, ეს არის ღმერთის ადგილი. ეს არის ღმერთის ადგილი და მისი ადგილის დაკავება ადამიანით შეიძლება ძალიან ცუდად დამთავრდეს.“

მარინა კაჭარავას თქმით, სიყვარულის დროს ბევრი ნივთიერება გამოიყოფა:

​სიყვარულის დროს ბევრი ნივთიერება გამოიყოფა, სტრესის ჰორმონი, სიყვარულის მოლეკულა, რომელიც მუცელში პეპლებს იწვევს. სხვათა შორის, ამ ნივთიერების მიღება შოკოლადით და მარწყვით ხდება.“

​სიყვარულის ენა გენეტიკურია და ეს ბევრ რამეს გულისხმობს: მოსმენას, თვალის კონტაქტს, ემპათიას. ეს არის ისეთი სითბო, როგორც სიტყვაში, ასევე გამოხედვაში, რომელიც აგრესიას აჩერებს, რომელიც მთებს გადადგამს, ეს არის შეხება. ქრისტიანულ სიყვარულში არის მოთმინება, დათმობა. ის არ ბოროტობს, არ შურს, ენდობა. როგორც პავლე მოციქული ამბობს, ადამიანური დრამის ბოლო სცენაზე რჩება რწმენა, იმედი და სიყვარული,“ - აღნიშნულ საკითხზე მარინა კაჭარავამ საპატრიარქოს ტელევიზიის გადაცემაში „ერთსულოვნების დილა“ ისაუბრა.

წყარო:​ „ერთსულოვნების დილა“ 

წაიკითხეთ სრულად