Baby Bag

სმარტფონის დატენვისას ამ შეცდომას ხშირად ვუშვებთ, რაც ელემენტს სწრაფად აფუჭებს

სმარტფონის დატენვისას ამ შეცდომას ხშირად ვუშვებთ, რაც ელემენტს სწრაფად აფუჭებს

კვლევებით ოფიციალურად დადასტურებულია, რომ სმარტფონის ელემენტის ბოლომდე დატენვა მას ძალიან აზიანებს. ადამიანები მობილური ტელეფონების დატენვის დროს ძალიან ხშირად უშვებენ შეცდომებს, რის გამოც სმარტფონის ელემენტი მალე ფუჭდება და თავის ფუნქციას სათანადოდ ვერ ასრულებს.

მობილურის ელემენტი ძალიან მარტივად ფუჭდება, თუ მას ყოველთვის 0%-მდე ცლით და შემდეგ 100 %-მდე ტენით. როდესაც ადამიანები სმარტფონების ელემენტის რესურსს სრულად იყენებენ და შემდეგ მას ბოლომდე ტენიან, მისი რესურსი მნიშვნელოვნად მცირდება, დაახლოებით 300-500 ციკლით.

სმარტფონის ელემენტისთვის იდეალური შუალედი 40-80 % -მდე მარაგია. iPhone-ის ბოლო მოდელებისთვის ჭკვიანი დამტენები შექმნეს, რომლებიც 80 %-მდე დამჯდარ ელემენტს ნელ-ნელა, ეტაპობრივად ტენის 100 %-მდე. ტექნოლოგიების მწარმოებლები მომხმარებლებს ურჩევენ, რომ გაჯეტები 100 %-მდე არ დატენონ და ისე გამოიყენონ.

სმარტფონებს ძალიან აზიანებს ელემენტის დატენვის პროცესში რთული ოპერაციების განხორციელებაც, როგორიცაა თამაშები. პროგრამები, რომლებიც ელემენტის სწრაფად დაჯდომას უწყობს ხელს, მას ახურებს და ასუსტებს. თუ მსგავს პროგრამებს ელემენტის დატენვის პროცესში იყენებთ, ელემენტზე ზეწოლა ორმაგდება და მისი სიცოცხლისუნარიანობა მნიშვნელოვნად მცირდება.

მომზადებულია ​news.day.az - ის მიხედვით

თარგმნა ია ნაროუშვილმა

არ დაგავიწყდეთ !!!

Momsedu.ge-მ თქვენთვის, დედებისთვის შექმნა ახალი სივრცე. მოიწონეთ გვერდი მცოდნე დედები

შეიძლება დაინტერესდეთ

„ტკბილისადმი მიდრეკილება ბავშვს მუცლად ყოფნის პერიოდში ეწყება,“- ნუტრიციოლოგი რუსუდან კვანჭახაძე

„ტკბილისადმი მიდრეკილება ბავშვს მუცლად ყოფნის პერიოდში ეწყება,“- ნუტრიციოლოგი რუსუდან კვანჭახაძე

ნუტრიციოლოგმა რუსუდან კვანჭახაძემ ბავშვებში ტკბილეულისადმი მიდრეკილების საკითხზე ისაუბრა და მშობლებს საინტერესო რჩევები მისცა:

„ბავშვის კვება, პირველ რიგში, არის სასიამოვნო პროცესი. მისი ხასიათი ძალიან ბევრ ფაქტორზეა დამოკიდებული, ბავშვის ასაკზე, გენეტიკაზე, თანმხლებ დაავადებებზე. ბავშვის კვებასთან დაკავშირებით ჩვენ შეიძლება შეგვექმნას პრობლემები თუდნაც ალერგიულობიდან გამომდინარე და ა.შ. ტკბილისადმი მიდრეკილება ბავშვს მუცლად ყოფნის პერიოდში ეწყება. თუ დედა იღებს დიდი რაოდენობით შაქარს, ბავშვს უყალიბდება ტკბილისადმი მიდრეკილება. მარტო ტკბილეულის მიმართ მიდრეკილებას არ ეხება ეს. არის ძალიან საინტერესო მონაცემები იმის შესახებ, რომ ჯერ კიდევ მუცლად ყოფნის პერიოდში რაიმე ვიტამინის, მინერალის უკმარისობა შემდგომში შეიძლება სერიოზული დაავადებების წინაპირობა იყოს. დედისთვის დიდი რაოდენობით ნახშირწყლების, ტკბილეულის მიღება შეიძლება საზიანო იყოს და გამოიწვიოს გესტაციური დიაბეტი, რომელიც შემდგომ ბავშვებში იწვევს დიდ პრობლემებს.

ბავშვი დაბადებისთანავე იწყებს ნახშირწყლების მიღებას. დედის რძეში არის ლაქტოზა. ბავშვს ტკბილისადმი მიდრეკილება უჩნდება. როდესაც დედა აწვდის ფაფას, ხილს, იქაც შედის ნახშირწყლები და მას ეს მიდრეკილება მთელი ცხოვრების განმავლობაში უჩნდება. ტკბილეული ბავშვისთვის ტაბუ არ უნდა იყოს. ბავშვს რაც უფრო აუკრძალავთ, უფრო მოუნდება. კარგი საქციელისთვის, კარგი სწავლისთვის დედა ხშირად აჯილდოვებს ბავშვს ტკბილეულით. ბავშვი ეჩვევა ამ ყველაფერს. ტკბილეული იწვევს კარიესს პირის ღრუში. კარიესმა შემდგომში შეიძლება გამოიწვიოს კუჭ-ნაწლავის დარღვევები. როდესაც ბავშვი აცნობიერებს, რომ ჭარბი წონა აქვს მეგობრებთან შედარებით, მას უნდა, რომ თავი დაანებოს დიდი რაოდენობით ტკბილეულის მირთმევას, მაგრამ აღარ შეუძლია.

ორ წლამდე არ არის მიზანშეწონილი, რომ ბავშვს მივაწოდოთ შაქარი. ტკბილისადმი მიდრეკილებას აქვეითებს ქრომი, ასევე დარიჩინი. რატომ არის, რომ ნამცხვარში ხშირად სწორედ დარიჩინს ვუმატებთ? სწორედ ამ მიზეზით,“- მოცემულ საკითხზე რუსუდან კვანჭახაძემ ტელეკომპანია „რუსთავი 2“-ის გადაცემაში „დილა მშვიდობისა საქართველო“ ისაუბრა.

წყარო:​ „დილა მშვიდობისა საქართველო“ 

წაიკითხეთ სრულად